TANGOR KERAMIEKATELIER - WEKELIJKSE CURSUS, WORKSHOPS, VAKANTIESTAGES
KORBEEK-DIJLE • De bijna exotische benaming "Tangor" komt rechtstreeks van het Latijnse werkwoord « tangere », en betekent letterlijk ”ik ben geraakt".

Het atelier staat open voor iedereen die met klei wil werken (of spelen !) van 7 tot 97 jaar. Het ligt in een kleine straat van een klein dorp in het midden van een heel mooie streek, vlakbij Leuven: het Dijleland ! Het atelier beschikt over al het materiaal dat nodig is om te kleien, een sobere en goed verlichte werkruimte om uw inspiratie de vrije loop te laten.

Verschillende basistechnieken van keramiek worden aangeleerd: opbouwen met colombins, duimpotten, plaattechniek, estamperen, volboetseren, enz…(maar niet draaien !)

Keramiek is eerst en vooral een spel van vorm, kleur, textuur en volumes.

We werken samen in kleine groepjes met individuele begeleiding. We gebruiken verschillende soorten klei: witte, rode, bruine, gele. Alle werken worden gebakken en eventueel voorzien van een basisglazuur.

Bernadette Lefevere volgde haar keramiekopleiding aan het SLAC in Leuven. Ze werkt sinds 2008 als zelfstandige keramiste en deelt graag met jullie haar vakkennis en haar vuur.
Kostersberg 4
3060 Korbeek-Dijle
breng me hierheen