NEW KINTSUGI

OKTOBER

23
ZATERDAG

NOVEMBER

27
ZATERDAG

DECEMBER

4
ZATERDAG
ANTWERPEN • KINTSUGI is een oude Japanse kunst (daterend uit de 15e eeuw) die gebroken keramiek herstelt door middel van de scheuren en breuken op te vullen met een goudlegering. Degenen bekend met de term ‘wabi-sabi’, zijn waarschijnlijk ook bekend met kintsugi – de artistieke manifestatie van de Japanse wabi sabi-filosofie die imperfectie, incompleetheid en vergankelijkheid viert.
NEW KINTSUGI is een moderne benadering van het verlijmen van gebroken porselein dat is gebaseerd op de originele ambacht. Met New Kintsugi combineren we deze mooie oude techniek met nieuwe technologie.
Door “rommelig” herstellen benadruk je de sporen en littekens van een product, waardoor het een nieuw perspectief en schoonheid krijgt terwijl het een lange levensduur heeft.

In deze workshop leren deelnemers over de geschiedenis en oorsprong van Kintsugi en repareren ze een gebroken keramisch object om de oorspronkelijke functie van dit voorwerp te herstellen of creëren iets nieuws uit stukjes gebroken keramiek.
Deelnemers die ervoor kiezen om een ​​keramisch object te repareren, brengen hun eigen kapotte voorwerp mee. Scherven en gebroken keramische stukken worden door ons voorzien.
Deelnemers worden persoonlijk en voldoende begeleid, zodat u geen ervaring nodig hebt. Alle niveaus van bekwaamheid zijn welkom!
Prijs is inclusief alle materialen (behalve persoonlijk gebroken object) en een glas bubbels of een kopje koffie.
Tijdens de workshop kunnen deelnemers de New Kintsugi Repair Kit voor € 29, – aankopen (i.p.v. € 32, -)

***Alle veiligheidsmaatregelen ivm. het verspreiden van de Covid19 virus worden uiteraard strikt gerespecteerd. We werken in kleine groepen van min. 4 en max. 12 deelnemers om u voldoende ruimte te kunnen garanderen en wij bieden mondmaskers, handschoenen en handgel om de veiligheid van u en uw werkplaats te verzekeren.***

instructeur STUDIO HELDER – Diana Keller & Brecht Baert

workshop datums
ZATERDAG 23.10.21 | 11-13uur
ZATERDAG 27.11.21 | 11-13uur
ZATERDAG 04.12.21 | 11-13uur

locatie STUDIO HELDER | Provinciestraat 100 | 2018 Antwerpen
prijs €49,-
workshop is in het Nederlands. maar Engels en Frans-talige zijn welkom!
min. 4 en max. 10 deelnemers vereist

boek uw plaats direct hier in onze webshop: kies ‘local pickup | gift cards | workshop vouchers’ als verzend optie. U ontvangt uw reservatie en ticket per mail.
aanmelden kan ook per ">mail
of schrijf u in in onze winkel
° annulaties min. 48uur voor begin van de workshop. neem contact met ons op en wij overboeken u naar een ander datum. We kunnen geen omboeking garanderen bij latere annulaties.
° Sorry, wij doen geen terugbetalingen. U krijgt een waardebon. Helaas kunnen we een beginnende klas niet storen, dus zorg dat je op tijd bent, zodat je niets mist!
° Als u uw eigen drankjes en snacks wilt meenemen, bent u meer dan welkom.
° Vind u geen passend datum, of de datum die je hebt gepland is al volzet, of voor grotere groepen – stuur ons een e-mail naar info@studiohelder.be – we doen ons best om u te ontvangen.
Provinciestraat 100
2018 Antwerpen
breng me hierheen