MODULE 1 : KLEI EN DECORATIETECHNIEKEN

SEPTEMBER

18
MAANDAG
STROMBEEK-BEVER • Wat is klei en welke technieken kun je gebruiken om een werkstuk te maken? Met de hand opbouwen, werken met platen en het maken van een gietmal in gips om vormen af te gieten komen aan bod. Telkens wanneer er een werkstuk gemaakt is, decoreren we het en geven we het kleur. Hiervoor gebruiken we ingekleurde kleislibs, Terra Sigilata, sgrafito, reliëf-, uitspaar- en wegwastechnieken.

Meebrengen: een schort of overall.
Je inschrijvingsgeld omvat alle materiaal (behalve klei) en gebruik van alle materieel (oven, spuitcabine, platenroller, elektrische draaischijven, etc.).

docent: Liesbeth de Vries

Deze cursusmodules bieden je de kans om via gerichte opdrachten de basistechnieken onder de knie te krijgen en vervolgens de mogelijkheden van klei verder te ontdekken. Na het volgen van de volledige reeks modules heb je een grondige basis opgebouwd voor alles wat met het werken met klei te maken heeft. De modules zijn ook apart te volgen, ideaal als je al ervaring hebt met klei, maar er nog technieken zijn waar je nog geen kennis mee hebt gemaakt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Piereman
Nijverheidslaan z/n
1853 Strombeek-Bever
breng me hierheen