LILIAN WESSELS
Lilian is geboren in Harderwijk en groeide op in een kunstzinnig milieu. In 1978 volgde Lilian een studie Art & Design (sculpture) op Padworth College in Engeland. Terug in Nederland deed ze een studie anatomie voor de kunstenaar.

Vanaf 2001 sloot ze zich aan bij het "Centrum voor Kunst & Cultuur" waar Lilian lessen volgde in o.a. portrettekenen/boetseren, beeldhouwen, keramisch vormgeven, pottebakken en fotografie. Daarna heeft Lilian een aantal jaren lessen gegeven in keramiek-handvormen.

Gaandeweg heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld, belangrijk is de combinatie van materialen die de portretten versterkt. Het is ook de kracht van de portretten.
De mens in al zijn facetten is een voortdurende inspiratie voor haar. Het boetseren, assembleren, glazuren en de verschillende stooktechnieken bij keramiek, geven Lilian de mogelijkheid om haar ideeën vorm te geven. Ze haalt haar inspiratie uit thema's zoals de mens, dier, aarde en mystiek. Het Boeddhisme intrigeert haar enorm maar ook de Afrikaanse vrouw en haar cultuur.

Ze wenst u veel kijkplezier toe.