KINTSUGI WORKSHOP - CELEBRATING CRACKS

JUNI

13
ZONDAG
HERENTALS • Wanneer we een kommetje of een bord laten vallen, rapen we de scherven wel op maar zwieren we ze vaak meteen de vuilnisbak in. In het beste geval proberen we ze aan elkaar te lijmen totdat je niet meer kan zien dat het voorwerp stuk was.

De Japanse kunstvorm Kintsugi doet het omgekeerde. Alle scherven worden opnieuw met elkaar verbonden. De breuklijnen worden met goud geaccentueerd. Gouden littekens als krachtlijnen. Vergulde scheuren als symbool van moed en veerkracht. Kintsugi helpt ons ons perfectionisme los te laten en de schoonheid van het onvolmaakte, het verweerde te omarmen.

Anniek en Sofie nemen je mee op een 3 uur durende ontdekkingsreis. Elke reis is uniek want die maak jij als deelnemer samen met ons. We gooien, breken en lijmen scherven met goud tot er een nieuwe creatie ontstaat. Kintsugi betekent letterlijk "gouden verbinding".

Wat we meemaken in ons leven hebben we niet in de hand. Hoe we ermee omgaan wel. We kunnen kiezen om onze barsten te erkennen, te aanvaarden én om ze te accentueren met een gouden randje. In dit experiment creëren we intuïtief, ontdekken we samen en vieren we schoonheid in de imperfecties die het leven, de tijd en de liefde met zich meebrengen.

We eren elkaars breekbare essentie en geven expressie aan onze unieke kracht.
Wees heel welkom in onze creatieve ruimte, in ons hart.

Programma:
- Welkom met Japanse thee
- Kennismaken met elkaar en de filosofie van Kintsugi
- Gooien met servies en al spelend ontdekken waarmee we mogen breken
- Aanleren van de techniek van Kintsugi
- Herstellen van een eigen meegebracht voorwerp of een gekozen voorwerp ter plaatse. We ontdekken hoe uit iets gebroken, een nieuw toekomstperspectief kan ontstaan.
- Fotoshoot van jouw creatie
- Het delen van levenservaringen mag maar moet niet, vrij ontdekken en experimenteren staan voorop. Je gaat naar huis met een geheeld stuk en een zacht hart.

De workshop gaat door op een unieke locatie van 250m2 zodat we steeds met de nodige afstand kunnen werken.
Alle materialen worden voorzien en zitten in de prijs inbegrepen.

We geven deze workshop voor min. 4 – max. 8 personen.

Welkom !
Sofie&Anniek;
Eilandje 24
2200 Herentals
breng me hierheen