© @cityphotographyerikvaneycken
© Aron Quadu
© SKWG
© Diane van Gansewinkel
© SKWG
EXPO BIRDS

NOVEMBER

24
VRIJDAG

NOVEMBER

25
ZATERDAG

NOVEMBER

26
ZONDAG
HAACHT • Expo Birds, Verhalende kunst door Inge Kennis, SKWG, Marc Janssens, Segi Arr
25-26 november 2017 van 11-18u Pastorie Wakkerzeel

Het success van De Dag van de Ambachten vorig jaar gaf kunstenares Inge Kennis het idee om een grotere locatie af te huren en collega kunstenaars uit te nodigen die reeds rond het thema vogels werken. Ze zijn mekaars uitersten en tegelijk hebben ze één ding gemeen: hun passie voor de schoonheid in de natuur.

Inge nodigde onder andere Skawager (SKWG) uit, een kunstenaarsduo bestaande uit Raf Veulemans en Mirachi die zich bezig houden met dode materie te verzamelen en deze in een kunstwerk te verwerken. Wetenschap, kunst en natuur komen hier samen. Vorige expo’s: Berlijn, Milan, London.

De keramieke beelden van Marc Janssens lijken wel geborduurd. Zijn werk is maatschappijkritisch. Zelf is hij niet aanwezig daar hij momenteel exposeert in China.

Ook zal er een groot schaakbord te zien zijn uit de collectie van kunstenaar Guido Vandenbroeck, beter bekend als Segi Art. Hij geeft oude materie een nieuw leven. Je kan zo als het ware het oude herontdekken. Zijn werk kan je vinden in de collecties van verschillende BV’s.

Keramiste Diane Vangansewinkel zoekt in haar werk naar contrasten en het imperfecte. De spanning die ontstaat wil ze weer in harmonie brengen. Haar werk wil je gewoon aanraken.

Inge Kennis staat bekend om haar roofvogelschilderijen waarin ze verder gaat dan realisme door niet louter af te beelden, doch, door in het beeld een ziel te leggen en je de symboliek errond mee te geven . Ze exposeerde reeds in Abu Dhabi en het Louvre te Parijs.

Op Vrijdag 24 november is de vernissage vanaf 19u30, het voorwoord zal gegeven worden door Schepen van Cultuur Mark Feyaerts.

Bron: UiTinVlaanderen.be

mail ons
0032.472 90 38 27
Pastorie Wakkerzeel
Pastoriestraat 13
3150 Haacht
breng me hierheen