CELEBRATING CRACKS

NOVEMBER

27
ZATERDAG
HERENTALS • Wanneer we een kommetje of een bord laten vallen, rapen we de scherven wel op maar zwieren we ze vaak meteen de vuilnisbak in. In het beste geval proberen we ze aan elkaar te lijmen totdat je niet meer kan zien dat het voorwerp stuk was.

De Japanse kunstvorm Kintsugi doet het omgekeerde. Alle scherven worden opnieuw met elkaar verbonden. De breuklijnen worden met goud geaccentueerd. Gouden littekens als krachtlijnen. Vergulde scheuren als symbool van moed en veerkracht. Kintsugi helpt ons ons perfectionisme los te laten en de schoonheid van het onvolmaakte, het verweerde te omarmen.

Anniek en Sofie nemen je mee op een 3 uur durende ontdekkingsreis. Elke reis is uniek want die maak jij als deelnemer samen met ons. We gooien, breken en lijmen scherven met goud tot er een nieuwe creatie ontstaat. Kintsugi betekent letterlijk "gouden verbinding".

Wat we meemaken in ons leven hebben we niet in de hand. Hoe we ermee omgaan wel. We kunnen kiezen om onze barsten te erkennen, te aanvaarden én om ze te accentueren met een gouden randje. In dit experiment creëren we intuïtief, ontdekken we samen en vieren we schoonheid in de imperfecties die het leven, de tijd en de liefde met zich meebrengen.

We eren elkaars breekbare essentie en geven expressie aan onze unieke kracht.
Wees heel welkom in onze creatieve ruimte, in ons hart.

PROGRAMMA workshop

Welkom met Japanse thee

Kennismaken met elkaar en de filosofie van Kintsugi

Gooien met servies en al spelend ontdekken waarmee we mogen breken

Leren over de ontstaansgeschiedenis van Kintsugi, de materialen en de techniek

Herstellen van een eigen meegebracht voorwerp of een gekozen voorwerp ter plaatse. We ontdekken hoe uit iets gebroken, een nieuwe creatie kan ontstaan.

Fotoshoot van jouw creatie

We geven deze workshop voor min. 5 - max. 10 personen.
Alle materialen worden voorzien. Je kan je eigen voorwerp meenemen of er ter plaatse eentje kiezen.
Thee en water zijn voorzien. Je kan je inschrijven voor deze workshop via onze site.
Eilandje 24
2200 Herentals
breng me hierheen