© Bert Raets
AMBACHTELIJK WEEKEND IN NATUURHUIS PANNEWEEL

AUGUSTUS

18tot20
SINT-GILLIS-WAAS • Vorig jaar was het gezellig. Na een babbel met één van onze vele ambachtslui, kon je genieten van een lekkere pannenkoek, fricandon met kriekjes of biologische geitenkaas, natuurlijk met de bijpassende drankjes. Ons gelegenheidskoortje, dat ondertussen al welbekend is geworden, bracht de sfeer er in met leuke oude volksliedjes. (snuif de sfeer nog eens op)

En wat mag je in de editie 2018 verwachten? Veel, heel veel... Alle oud-deelnemers van 2017 zegden toe graag te willen terugkomen.Bovendien kunnen we met trots voor 2018 twee heel nieuwe ambachtslui voorstellen.We geven je een droge opsomming van de 16 ambachten die nu reeds toezegden en de ganse tijd aanwezig blijven voor demonstraties. Onze handige pannenkoekenbakk(st)ers en onze geitenkaasmakers staan er niet tussen. Die zijn zo vertrouwd dat we ze niet opnamen in de opsomming.

boekbinden, het maken van zeep, bad- en verzorgingsproducten op natuurlijke en ambachtelijke wijze, manden vlechten, bijenteelt, kalligrafie, oude werktuigen van bij de schaaphouderij in het Verdronken Land van Saeftinghe, wol spinnenfuroshiki en andere eeuwenoude technieken, nieuwe toepassingen, knutselen met allerlei materialen  sieraden met krea atelier voor kinderen en vintage poppenkleertjes uit de jaren 50-60, scharensliep trommels bespannen met dierenvellen, kantklossen, vilten, houtdraaien (penen bollen peper muiskaatnootmolens) houtdraaien (indiaanse fluiten) schilderen, tekeningen met strijkijzer en bijenwas, keramiek.

De uitwerking van het Ambachtelijk Weekend op het Panneeweel blijft een dynamisch gebeuren. 
Volg de laaatste ontwikkelingen op www.panneweel.beToch nog een opmerking over onze scharensliep. Hij kan natuurlijk niet telkens dezelfde schaar slijpen ... Breng daarom uw eigen messen, scharen, beitels, heggescharen, snoeischaar, metaalboren, enz... mee. 

Hij leert je graag hoe je nadien zelf verder kan onderhouden... Uiteraard zorgen onze vrijwilligers in deze editie weer voor de landelijke gezellige sfeer. Als je interesse hebt is er zeker iemand die met jou in onze ecologische boomgaard mee rond wandelt. Die zal je zeker enthousiast over het ecologische beheer door onze vrijwilligers kan vertellen. 

Ook de snoeischaar zal klaarliggen om je te laten proeven van onze druifjes... En wat is er als afsluiter aangenamer om daarna met een overheerlijk Gageleerbiertje of een tas koffie met een verse huisgebakken pannenkoek te genieten in de schaduw onder de perelaar!

Natuurhuis Panneweel – Krekeldijk 2 – 9170 Meerdonk
(Gelegen langs de mooie Nobelroute en de,
gemeentelijke ambachtenroute)

Zaterdag 18 augustus van 12 tot 18 uur
Zondag 19 augustus van 10 tot 18 uur
Waar kan ik verder nog terecht in het Waasland en Zeeland ? Dit totale regio-evenement is een realisatie van Toerisme Waasland vzw
in samenwerking met de Wase steden en gemeenten, Hulst en Terneuzen.Meer info Viviane Campers 03/707 02 65 of ambachtelijk.weekend@panneweel.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Natuurhuis Panneweel
Krekeldijk 2
9170 Sint-Gillis-Waas
breng me hierheen